Isä Mitron pääsiäislammas

73 h 20 min
4.4
2

Isä Mitron pääsiäislammas

GL
MU
2
4.4
Isä Mitron pääsiäislammas on herkullinen lampaanviulu, joka maustuu valkosipulisessa ja yrttisessä jogurttimarinadissa parin päivän ajan. Ihana marinadi on tämän pääsiäislampaan maukkauden salaisuus! Kunnon haudutus takaa lampaanviulun mehevyyden ja mureuden. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Mitro Repo
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 2500 glampaanpaistia (viulu)

Marinadi

  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltuoretta minttua
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 5 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kpllaakerinlehteä

Tee näin

73 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN73 h

Kuori valkosipulinkynnet. Painele paistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot yrttiseoksella sekä valkosipulinkynsillä. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria.

Nosta paisti pussiin ja valuta päälle jogurtti. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulje pussi ja anna paistin maustua 2–3 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada uunipannulle hiukan vettä ja nosta sen päälle paistoritilä. Ota paisti pussista ritilälle. Paahda lihaa uunissa 15–20 minuuttia.

Pilko sipuli ja porkkana marinadiliemeen. Lisää laakerinlehti. Valele paistia liemellä ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Paisti saa hautua uunissa noin 2 tuntia. Varaa kypsymisaikaa 1 tunti lihakiloa kohden. Valele paistia paistumisen aikana mausteliemellä.

•Siivilöi pannulle valunut paistoliemi kattilaan, keitä kokoon ja ohenna kastikemaisen ohueksi kermalla. Voit maustaa kastikkeen minttu- tai herukkahyytelöllä. Suurusta tarvittaessa maissisuurusteella. Tarkista maku maistamalla.

•Tarjoa lampaanpaisti kastikkeen, hyytelöiden ja hapankaalin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä