Maku

Pääsiäislammas

73 h 20 min
4.41
3

Pääsiäislammas

GL
MU
3
4.41
Teksti Mitro Repo
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos
Pääsiäislammas maustuu valkosipulisessa ja yrttisessä jogurttimarinadissa parin päivän ajan. Kunnon haudutus takaa lampaanviulun mehevyyden. Nappaa resepti talteen ja valmista elämäsi paras pääsiäislammas!

Ainekset (1 kpl)

Pääsiäislammas

  • 2500 glampaanpaistia (viulu)

Pääsiäislampaan marinadi

  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltuoretta minttua
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 5 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kpllaakerinlehteä

Tee näin

73 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN73 h

Valmista pääsiäislammas:

Kuori valkosipulinkynnet. Painele lampaanpaistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot yrttiseoksella sekä valkosipulinkynsillä. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria.

Nosta paisti pussiin ja valuta päälle jogurtti. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulje pussi ja anna paistin maustua 2–3 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada uunipannulle hiukan vettä ja nosta sen päälle paistoritilä. Ota paisti pussista ritilälle. Paahda pääsiäislammasta uunissa 15–20 minuuttia.

Pilko sipuli ja porkkana marinadiliemeen. Lisää laakerinlehti. Valele paistia liemellä ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Pääsiäislammas saa hautua uunissa noin 2 tuntia. Varaa kypsymisaikaa 1 tunti lihakiloa kohden. Valele paistia paistamisen aikana mausteliemellä.

Siivilöi pannulle valunut paistoliemi kattilaan, keitä kokoon ja ohenna kastikemaisen ohueksi kermalla. Voit maustaa kastikkeen minttu- tai herukkahyytelöllä. Suurusta tarvittaessa maissisuurusteella. Tarkista maku maistamalla.

Tarjoa pääsiäislammas kastikkeen, hyytelöiden ja hapankaalin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.41