4,1(23)
Pääsiäislammas – huolella marinoidussa viulussa on maku kohdallaan
gluteeniton
munaton
73 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 73 h
Pääsiäislammas maustuu valkosipulisessa ja yrttisessä jogurttimarinadissa parin päivän ajan. Kunnon haudutus takaa lampaanviulun mehevyyden. Nappaa resepti talteen ja valmista elämäsi paras pääsiäislammas!
Julkaistu 30.6.2005
Maku
Reseptin ainekset 1 kpl
Pääsiäislammas
2500 glampaanpaistia (viulu)
Pääsiäislampaan marinadi
5valkosipulinkynttä
1/2 dltuoretta minttua
1/2 dltuoretta timjamia
1/2 dltuoretta rosmariinia
1 tlsuolaa
1 tlvalkopippuria
5 dlruoanvalmistusjogurttia
1salottisipuli
1porkkana
1laakerinlehti

Pääsiäislammas valmistuu näin:

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Painele lampaanpaistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot yrttiseoksella sekä valkosipulinkynsillä. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria.
  2. Nosta paisti pussiin ja valuta päälle jogurtti. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulje pussi ja anna paistin maustua 2–3 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada uunipannulle hiukan vettä ja nosta sen päälle paistoritilä. Ota paisti pussista ritilälle. Paahda pääsiäislammasta uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Pilko sipuli ja porkkana marinadiliemeen. Lisää laakerinlehti. Valele paistia liemellä ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Pääsiäislammas saa hautua uunissa noin 2 tuntia. Varaa kypsymisaikaa 1 tunti lihakiloa kohden. Valele paistia paistamisen aikana mausteliemellä.
  5. Siivilöi pannulle valunut paistoliemi kattilaan, keitä kokoon ja ohenna kastikemaisen ohueksi kermalla. Voit maustaa kastikkeen minttu- tai herukkahyytelöllä. Suurusta tarvittaessa maissisuurusteella. Tarkista maku maistamalla.
  6. Tarjoa pääsiäislammas kastikkeen, hyytelöiden ja hapankaalin kanssa.
3 kommenttia