Pääsiäislammas – huolella marinoidussa viulussa on maku kohdallaan
gluteeniton
munaton
73 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 73 h
Pääsiäislammas maustuu valkosipulisessa ja yrttisessä jogurttimarinadissa parin päivän ajan. Kunnon haudutus takaa lampaanviulun mehevyyden. Nappaa resepti talteen ja valmista elämäsi paras pääsiäislammas!

Reseptin ainekset 1 kpl
Pääsiäislammas
2500 glampaanpaistia (viulu)
Pääsiäislampaan marinadi
5valkosipulinkynttä
1/2 dltuoretta minttua
1/2 dltuoretta timjamia
1/2 dltuoretta rosmariinia
1 tlsuolaa
1 tlvalkopippuria
5 dlruoanvalmistusjogurttia
1salottisipuli
1porkkana
1laakerinlehti
Pääsiäislammas valmistuu näin:
- Kuori valkosipulinkynnet. Painele lampaanpaistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot yrttiseoksella sekä valkosipulinkynsillä. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria.
- Nosta paisti pussiin ja valuta päälle jogurtti. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulje pussi ja anna paistin maustua 2–3 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada uunipannulle hiukan vettä ja nosta sen päälle paistoritilä. Ota paisti pussista ritilälle. Paahda pääsiäislammasta uunissa 15–20 minuuttia.
- Pilko sipuli ja porkkana marinadiliemeen. Lisää laakerinlehti. Valele paistia liemellä ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Pääsiäislammas saa hautua uunissa noin 2 tuntia. Varaa kypsymisaikaa 1 tunti lihakiloa kohden. Valele paistia paistamisen aikana mausteliemellä.
- Siivilöi pannulle valunut paistoliemi kattilaan, keitä kokoon ja ohenna kastikemaisen ohueksi kermalla. Voit maustaa kastikkeen minttu- tai herukkahyytelöllä. Suurusta tarvittaessa maissisuurusteella. Tarkista maku maistamalla.
- Tarjoa pääsiäislammas kastikkeen, hyytelöiden ja hapankaalin kanssa.