Maku

Pääsiäislammas – huolella marinoidussa viulussa on maku kohdallaan

73 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
73 h
Pääsiäislammas maustuu valkosipulisessa ja yrttisessä jogurttimarinadissa parin päivän ajan. Kunnon haudutus takaa lampaanviulun mehevyyden. Nappaa resepti talteen ja valmista elämäsi paras pääsiäislammas!
GL
MU
4.1
3
Julkaistu: 30.6.2005


Reseptin ainekset (1 kpl)

Pääsiäislammas

  • 2500 glampaanpaistia (viulu)

Pääsiäislampaan marinadi

  • 5valkosipulinkynttä
  • 1/2 dltuoretta minttua
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 5 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 1salottisipuli
  • 1porkkana
  • 1laakerinlehti
Tulosta

Pääsiäislammas valmistuu näin:

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Painele lampaanpaistiin kauttaaltaan reikiä veitsen kärjellä ja täytä kolot yrttiseoksella sekä valkosipulinkynsillä. Hiero pintaan suolaa ja jauhettua pippuria.
  2. Nosta paisti pussiin ja valuta päälle jogurtti. Kääntele niin, että marinadi leviää tasaisesti paistin pintaan. Sulje pussi ja anna paistin maustua 2–3 vrk jääkaapissa. Kääntele välillä.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada uunipannulle hiukan vettä ja nosta sen päälle paistoritilä. Ota paisti pussista ritilälle. Paahda pääsiäislammasta uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Pilko sipuli ja porkkana marinadiliemeen. Lisää laakerinlehti. Valele paistia liemellä ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Pääsiäislammas saa hautua uunissa noin 2 tuntia. Varaa kypsymisaikaa 1 tunti lihakiloa kohden. Valele paistia paistamisen aikana mausteliemellä.
  5. Siivilöi pannulle valunut paistoliemi kattilaan, keitä kokoon ja ohenna kastikemaisen ohueksi kermalla. Voit maustaa kastikkeen minttu- tai herukkahyytelöllä. Suurusta tarvittaessa maissisuurusteella. Tarkista maku maistamalla.
  6. Tarjoa pääsiäislammas kastikkeen, hyytelöiden ja hapankaalin kanssa.
3 kommenttia