Maku

Isä Aleksanterin kulitsa

2 h 20 min
3.8
3

Perinteinen kulitsa on pashan paras kaveri! Sukaatit, mantelirouhe ja rusinat maustavat vehnäsen juhlakuntoon. Tällä ohjeella valmistat yhden ison ja ihanan kulitsan pääsiäispöytään!
Tulosta
Teksti Isä Aleksanteri
Kuvat Pentti Potkonen

Ainekset (1 kpl)

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 100 gsukaatteja
  • 3/4 dlmantelirouhetta
  • 1/2 dlrusinoita
  • 100 gvoita

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 50 min

Vatkaa sokeri ja muna kulhossa. Lisää kädenlämpöinen maito ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita kolmasosa vehnäjauhoista joukkoon. Lisää sukaatti, mantelirouhe, rusinat ja sulatettu voi. Lisää loput vehnäjauhot ja alusta taikina pehmeäksi. Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonneesta taikinasta pyöreä leipä ja kohota se hyvin.

Voitele kohonnut leipä munalla ja tee kokonaisista kuorituista manteleista leivän päälle kirjaimet XB.

Paista kulitsa 175-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi noin 50 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8