Maku

Irlantilainen viskikakku (Irish Whiskey Cake)

1 h 40 min
3.4
1

Irlantilainen viskikakku (Irish Whiskey Cake)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 2 1/2 dlrusinoita
  • 1 1/4 dlviskiä
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 150 gvoita
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlneilikkaa

Kuorrutus

  • 3 1/2 dltomusokeria
  • 1 rklviskiä
  • 1 tlsitruunamehua

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen pinta. Mittaa rusinat, viski ja sitruunankuori kulhoon.

Vatkaa toisessa kulhossa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokerivaahtoon vuorotellen viski-rusinaseosta ja jauhoja. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sitten vadille.

Tee kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin viski sekä tipoittain sitruunamehua, jotta saat notkean tahnan. Valuta tahna jäähtyneen kakun pinnalle.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä