Maku

Irlantilainen soodaleipä

50 min
5
0

Irlantilainen soodaleipä

GL
MU
0
5
Irlantilaiseen soodaleipään tarvitaan vain jauhoja, soodaa, suolaa ja piimää. Tämä versio leivotaan gluteenittomista jauhoista ja - kaurahiutaleista.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 5 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa gluteenitonta sämpyläjauhoseosta, esim. Sunnuntai)
  • 1 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlruokasoodaa
  • 3 1/2 dlpiimää

Lisäksi

  • halutessasi 1/2 dl kurpitsan- tai pellavansiemeniä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. (Lisää halutessasi joukkoon kurpitsan- tai pellavansiemeniä.) Lisää piimä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa.

Painele leivinpaperi valurautapannulle tai uunivuokaan (Ø 26 cm). Muotoile leivästä pannun levyinen kiekko jauhoja apuna käyttäen. Nosta se leivinpaperin päälle pannulle. Tee pintaan veitsellä ristiviilto. Voit myös jakaa taikinan kahtia ja paistaa Ø 18 cm:n kokoisissa vuoissa.

Paista uunin alatasolla 30–40 minuuttia, tai kunnes leipä on kohonnut ja ruskistunut kauniisti. Nauti lämpimänä voin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä