Irish Coffee -torttu

6 h 35 min
4.9
1

Irish Coffee -torttu

Teksti Leena Lehtolainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 175 gkaurakeksejä
  • 3 rklsokeria
  • 1 dlvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 300 gtuorejuustoa
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlvaniljasokeria
  • 3/4 dlviskiä
  • 1 dlkahvijuomaa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 kplvalkuaista

Koristeluun

  • 50 gsuklaata

Tee näin

6 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN6 h

Leikkaa leivinpaperista pohjalevy irtopohjaiseen vuokaan, jonka Ø on noin 25 cm. Voitele vuoan laidat.

Hienonna keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sokeri sekä voisula. Painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista täyte pohjan jäähtyessä.

Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota sähkövatkaimella huoneenlämpöinen tuorejuusto, keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja viski. Puserra liika vesi liivatteista. Liuota ne kuumaan kahviin. Jäähdytä kahvia hetki ja lisää juustoseokseen.

Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoiksi ja sekoita molemmat juustoseokseen. Anna täytteen hyytyä vähän aikaa ja kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä irish coffee -torttua kylmässä mieluiten yön yli, mutta ainakin 6 tuntia.

Irrota juustokakku varoen vuoasta (pohjapaperi jää alle), siirrä tarjoilulautaselle. Koristele irish coffee -torttu raastetulla suklaalla tai kahvipapumakeisilla.

MITÄ PIDIT?
4.9
Katso myös nämä