Maku

Aikuisten herkkupäivä! Suosikkidrinkin makua jäljittelevä irish coffee -piirakka saa uuden muodon pursotettavasta täytteestä

48 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 min
Aikuiseen makuun leivottu irish coffee -piirakka saa sukat pyörimään jaloissa. Psst! Varaudu lohkaisemaan toinenkin pala.
MU
0
0
Julkaistu: 24.2.2022


Reseptin ainekset (12 annosta )

Munaton pohja

  • 200 g (13 kpl) digestivekeksejä
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria

Täyte

  • 200 g valkoisia vaahtokarkkeja
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl pikakahvijauhetta (tumma paahto)
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl viskiä

Viimeistely

  • kahvipapu-suklaamakeisia
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Irish coffee -piirakka leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Sulata voi tai margariini. Sekoita kaakaojauhe, fariinisokeri ja rasva keksimurskaan.
  2. Painele seos lasinpohjan avulla piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Leikkaa isot vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi. Pane vaahtokarkit, maito, sokeri ja kahvijauhe pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi kolmannes vaahdosta tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
  5. Mausta vaahtokarkkiseos viskillä ja lisää loppu kermavaahto. Siirrä kulho jääkaappiin 10 minuutiksi, kunnes vaahto alkaa jähmettymään. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
  6. Pursota kahvi- ja kermavaahdot piirakan pohjalle. Viimeistele irish coffee -piirakkarouhituilla makeisilla.
Kommentoi »