Maku

Intialainen peruna-kukkakaali-pekonipiirakka

1 h
0
0

Intialainen peruna-kukkakaali-pekonipiirakka

Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 120 gpekonia
  • 250 guutta perunaa
  • 1/4 kplkukkakaalia
  • 2 dlkormakastiketta
  • 250 gkermaviiliä
  • 2 tlcurrytahnaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplmunaa
  • 1 dlruohosipulia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Nypi keskenään sekoitettujen kuiva-aineiden joukkoon huoneenlämpöinen margariini.
Lisää vesi ja työstä taikina tasaiseksi.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 21 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka viileään.
Kuullota pienityt pekonit pannulla.
Lisää hetken päästä paloitellut perunat ja kukkakaalit.
Paista, kunnes perunat ovat saaneet kauniin paistovärin.
Lisää valmis kormakastikeseos ja kermaviili ja kuumenna seos tasaiseksi.
Mausta karritahnalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä hiukan.
Riko seoksen joukkoon kananmunat ja kumoa taikinapohjalle irtopohjavuokaan.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt, pohja kypsä ja piiraan pinta saanut kauniin paistovärin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä