Intiaanisalaatti

30 min
3.7
1

Intiaanisalaatti

KA
LA
MA
MU
1
3.7
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplkirsikkatomaattia
  • 1 kplpunasipulia
  • 1/2 kplpaprikaa
  • 1 rklauringonkukkaöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlkvinoaa
  • 4 rklauringonkukkaöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa (eli romaine tai cosmopolitan)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ja halkaise tomaatit. Kuori ja suikaloi sipuli. Puhdista ja suikaloi paprika. Valuta päälle öljy ja mausta tomaatit pippurilla. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Keitä kvinoa pakkausohjeen mukaan. Mausta öljy sitruunamehulla, hunajalla, juustokuminalla ja suolalla.

Sekoita kastike lämpimän kvinoan joukkoon. Lisää korianteri jäähtyneen kvinoan sekaan.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti suikaleiksi (jätä muutama komea lehti koristeeksi). Sekoita salaattisuikaleet kvinoan joukkoon ja lisää pinnalle paahdetut tomaatit, paprika ja sipulit.

  • Jos kaipaat intiaanisalaattiaterialle lisäpotkua, sekoita kastike maustamattomasta jogurtista ja silputusta jalapenosta.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä