Maku

Inkiväärioluessa haudutettu omenainen possunniska

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Kassler hautuu murean kypsäksi vihannesten kanssa inkiväärioluessa ja omenamehussa. Ylikypsän possun voi repiä meheväksi kerrokseksi vaikkapa hyöryävien perunoiden, pastan tai keiton päälle. Tähteistä on iloa vielä seuraavanakin päivänä!
5
0
Julkaistu: 5.10.2014


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1.5 kgpossunniskaa (kassler)
  • 1 rklsuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 3 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipuli
  • 2 kplomenaa (suomalainen)
  • 3 kplvarsiselleriä
  • 2 kplporkkanaa
  • 4 dlomenamehua
  • 3 dlinkivääriolutta (ginger beer, alkoholiton)
  • 4 dlkanalientä
  • 2 kplrosmariinin oksaa
  • 1 rkltuoretta timjamia
Tulosta

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Pilko omenat kuorineen. Leikkaa varsisellerit ja kuoritut porkkanat reiluiksi viipaleiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy reilulla lämmöllä. Ruskista lihan molemmille puolille hyvä paistopinta parin minuutin ajan. Nosta liha kattilasta odottamaan lautaselle. Laske lieden lämpöä.

Laita kattilaan kasvikset. Kuullota kasviksia muutama minuutti.

Nosta liha takaisin kattilaan kasvisten päälle. Kaada mukaan omenamehu ja ginger beer -juoma. Lisää kattilaan kanalientä kunnes liha peittyy, kattilan koosta riippuen noin 4 dl.

Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi. Peitä kattila kannella ja siirrä uuniin.

Paista 150 asteessa 4 tuntia. Käännä liha puolessa välissä.

Revi mureaksi paistunut liha haarukalla suikaleiksi.

Ylikypsä nyhtöpossu sopii ihanasti voileipiin, keittoihin ja pastoihin lisättäväksi. Valmis liha on arki-iltojen pelastus!
Kommentoi »