Kotivinkki

Inkiväärillä maustetut lohinyytit

0
0

Inkiväärillä maustetut lohinyytit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 600-800 glohta
  • 20 cm:n palapurjon vaaleaa osaa
  • pieni nippukevätsipulia
  • ½ ruukkuakorianteria
  • 1mieto vihreä chili

MAUSTELIEMI:

  • 1 dlriisiviinietikkaa
  • 2 rklsoijaa
  • 1 rklraastettua tuoretta inkivääriä
  • ¾ dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen noin 4 minuuttia, kunnes liemi on ohutta siirappia. Siivilöi liemi toiseen astiaan.

2. Viipaloi pesty purjo ohuiksi renkaiksi. Paloittele kevät­sipulit ja sen varret.

3. Yhdistä kulhoon purjosuikaleet, kevätsipuli, hienonnettu korianteri ja chili. Kaada päälle liemen ainekset.

4. Kuivaa lohen pinta, paloittele suupaloiksi ja poista ruodot.

5. Leikkaa voipaperista ja folios­ta molemmista neljä noin 20 cm x 20 cm:n kokoista palaa. Nosta kunkin folio­palan päälle voipaperipala.

6. Jaa kullekin voipaperille samankokoinen lohipala nahkapuoli alaspäin. Jaa lohipalojen päälle purjo-sipuli­seosta ja inkiväärinmaustelientä.

7. Sulje nyytit tiiviisti. Nosta ne esilämmitetyn grillin ylä­ritilälle epäsuoraan lämpöön. Sulje grillin luukku ja kypsennä noin 15–20 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä ja sipulit ovat hautuneet miellyttävän pehmeiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä