Maku

Inkivääriglögi

30 min
5
0

Inkivääriglögi

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Inkivääri ja limetti tekevät jouluisesta alkumaljasta raikkaan mausteisen. Tarjoa inkivääriglögi höyryävän kuumana, mutta ei kiehuvana.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Inkiväärisiirappi

  • 3 rkltuoretta inkivääriä (viipaloituna)
  • 2 dlruokosokeria
  • 2 dlvettä
  • 2 kpllimettiä (kuori raastettuna ja mehu puristettuna)

Lisäksi

  • 6 1/2 dlkeskiolutta (inkivääri)
  • 1/2 dlvodkaa
  • 1/2 kplgranaattiomenaa (siemenet)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Mittaa kattilaan inkivääri, sokeri, vesi ja limetinkuoret.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen keskilämmöllä ja ilman kantta noin 10 minuuttia.

Lisää limetinmehu ja anna seoksen jäähtyä.

Yhdistä siivilöityyn inkiväärisiirappiin viilennetty olut ja vodka.

Jaa inkivääriglögi laseihin ja koristele granaattiomenan siemenillä.

  • Voit tehdä inkiväärisiirapin jo edellisenä päivänä ja säilyttää glögipohjan kannellisessa rasiassa jääkaapissa.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä