Maku

Inkivääri-korianterisilakat

2 h 25 min
0
0

Inkivääri-korianterisilakat

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä
  • 3/4 rklsuolaa
  • 1 1/4 dlväkiviinaetikkaa

Kastike

  • 1/2 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (vihreä)
  • 2 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 tlhunajaa

Tarjoiluun

  • 250 griisinuudeleita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Poista nahka silakkafileistä. Pane fileet kulhoon. Lisää suola ja etikka ja sekoita hyvin. Peitä astia kannella tai kelmulla, nosta jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi. Valuta maustuneet silakkafileet hyvin.

Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit. Yhdistä kastikkeen aineet kulhossa. Kaada kastike silakkafileiden päälle. Sekoita ja anna maustua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeella. Valuta ja mausta oliiviöljyllä. Tarjoa haaleana tai kylmänä korianterisilakoiden kanssa salaatin tapaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä