Maku

Indonesialaiset lihavartaat

2 h 25 min
GL
LA
MA
MU
5
2


 

Tulosta
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (12 kpl)

  • 500 gmaustamattomia broilerinfileitä (kuutioituna)

Maustetahna

  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklmakeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 1 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 tljuustokuminaa (jauhettuna)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 tlmausteseosta (Sambal Oelek)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Mittaa maustetahnan aineet tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lihapalat marinadin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Upota puiset varrastikut likoamaan veteen, niin ne eivät syty palamaan paistamisen aikana.

Tikuta marinoidut fileepalat. Paista uunissa grillivastuksen alla 5–10 minuuttia.

Tarjoile pähkinäisen satay-kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5