Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
{
Aktiivinen
Passiivinen
Imelletty rosmariini-perunalaatikko sopii täydellisesti joulupöytään. Yrttisen makuinen joululaatikko tuo vaihtelua tuttuihin jouluruokiin.
KA
1.7
Kuvat
Julkaistu 27.10.2012

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Reseptin ainekset
Rosmariini-perunalaatikko
- 1 kgjauhoisia perunoita
- 2 rklvehnäjauhoja
- 3 dlmaitoa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlkuivattua rosmariinia
- (1 rkl siirappia)
- (perunoiden keitinlientä)
- voita nokareina
Rosmariini-perunalaatikko – ohje:
- Pese perunat hyvin. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen.
- Kuori perunat kuumina ja soseuta ne. Sekoita lämpimään soseeseen vehnäjauhot. Anna seoksen imeltyä 55–65-asteen lämmössä noin 4–5 tuntia. Tarkista maistamalla, että sose on makeutunut ennen kuin jatkat.
- Lämmitä maito kiehuvaksi. Sekoita maito, suola ja rosmariini perunasoseeseen. Maista ja lisää siirappia, jos kaipaat lisää makeutta.
- Voitele kaksi kahden litran vetoista uunivuokaa. Täytä vuoat löysällä massalla puolilleen, jotta laatikot eivät kuohu paiston aikana vuoasta uuniin. Jos massa ei ole riittävän löysää, lisää siihen tarvittaessa perunoiden keitinlientä.
- Pane laatikoiden pinnalle voinokareita. Paista rosmariini-perunalaatikkoa 150-asteisen uunin keskitasolla kaksi tuntia.
Vinkki!
Kurkkaa myös imelletyn perunalaatikon resepti!

Imelletty perunalaatikko
Maku

Helppo perunalaatikko – joulupöydän klassikko
Maku

Bataattilaatikko
Maku

Kurpitsalaatikko – joulupöydän yllättäjä, joka kruunataan vaahterasiirappisella pähkinämurulla
Maku

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Juuresgratiini
Kotivinkki