Iltapalasushit

15 min
5
0

Iltapalasushit

GL
LA
MA
0
5
Tästä mainiosta iltapalapöydästä jokainen voi kääräistä oman sushituuttinsa. Sushibuffet sopii esimerkiksi juhlien iltaohjelmaksi!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Sushiriisi

  • 7 dlpuuroriisiä
  • 9 dlvettä
  • 7 rklomenaviinietikkaa
  • 5 rklsokeria
  • 1/2 rklsuolaa

Tonnikalatahna

  • 600 gtonnikalaa vedessä (4 prk, valutettuna)
  • 2 1/2 dlmajoneesia
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 25 kplmerilevää (nori-arkkia)
  • 2 kplkurkkua (suikaleina)
  • 5 kplavokadoa (viipaloituna)
  • 90 gwasabitahnaa
  • 190 ginkivääriä (gari-lastuja)
  • 6 dlsoijakastiketta

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin riisi:

Huuhtele riisiä viileällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta.

Kumoa riisi paksupohjaiseen kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.

Kiehauta riisi, käännä lämpö minimiin ja peitä riisi kannella. Anna poreilla 10 min ja käännä sitten lämpö pois päältä.

Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä 15 minuutiksi.

Kiehauta pienessä kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin joukkoon ja jäähdytä riisi.

Valmista sitten tonnikalatahna sekoittamalla kaikki tahnan aineet keskenään.

Leikkaa nori-arkit neljään osaan. Vie sushitarvikkeet tarjolle omissa kulhoissaan. Jokainen syöjä käärii oman sushinsa.

Tee oma sushisi näin:

Sekoita henkilökohtainen soijakastikkeesi. Kaada pieneen kuppiin tilkka soijakastiketta ja sekoita sen joukkoon nokare wasabitahnaa.

Nosta nori-arkin palalle sushiriisiä ja tonnikalaa, kurkkua ja avokadoa. Joukkoon sopivat hyvin myös esimerkiksi seesaminsiemenet ja katkaravut. Kääri noriarkki tuutiksi täytteiden ympärille ja dippaa sushituutti soijakastikkeeseen. 

Vinkki!

Gari-lastuja voi napostella sushien välillä, mutta lastut sopivat hyvin myös tuuttien täytteiksi.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä