Ilmavat tuulihattudonitsit hurmaavat keveydellään

2 h 20 min
{
Aktiivinen1 h 20 min
Passiivinen1 h
Tuulihattudonitsit voivat näyttää monimutkaisilta leipoa, mutta ne ovat yllättävän helppoja valmistaa. Tartu toimeen rohkeasti ja ylitä itsesi leipomalla tuulihattudonitseja.
4
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Sunnuntai
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 100 gSunnuntai Leivontamargariinia
  • 2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
  • 3munaa

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 130 gtummaa suklaata

Koristeluun

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 dlströsseliä
Tulosta

Tuulihattudonitsit valmistuvat näin:

  1. Mittaa vesi ja paloiteltu leivontamargariini kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
  2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.
  3. Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.
  4. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
  5. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pursota taikinasta noin 10 cm halkaisijaltaan olevia renkaita uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Paista tuulihattudonitseja 15–20 minuuttia tasalämmöllä. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Anna kypsien tuulihattudonitsien jäähtyä rauhassa.
  7. Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotinpussiin. Halkaise tuulihattudonitsit ja täytä ne.
  8. Koristele tuulihattudonitsit kastamalla niiden pinta sulatettuun suklaaseen. Ripottele pintaa haluamaasi strösseliä.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »