Maku

Ikihyvä caesarsalaatti

30 min
3.6
2

Ikihyvä caesarsalaatti

Caesarsalaatti on klassikko, joka toimii aina!
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 kpljäävuorisalaattia

Krutongit

  • 4 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloreganoa

Kastike

  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 kplkeltuaista (keitettynä)
  • 1/2 rkldijoninsinappia
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 4 kplanjovista
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Koristeeksi

  • 25 gparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ja kuivaa salaatit (esim. salaattilingossa). Revi salaatit suupalan kokoisiksi.

•Muuntele caesarsalaattia lisäämällä sen joukkoon esimerkiksi grillattua broileria, kylmäsavu- tai lämminsavulohta tai savusiikaa tai sulatettuja, valutettuja katkarapuja.

Vinkki!

Pidä pesty ja lingottu salaatti pakastepussissa tai rasiassa jääkaapissa, kunnes kokoat salaatin, näin salaatti pysyy raikkaana ja rapeana.
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä