Maku

Ikihyvä caesarsalaatti

30 min
3.63
2

Caesarsalaatti on klassikko, joka toimii aina!
Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 1 kpljäävuorisalaattia

Krutongit

  • 4 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloreganoa

Kastike

  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 kplkeltuaista (keitettynä)
  • 1/2 rkldijoninsinappia
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 4 kplanjovista
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Koristeeksi

  • 25 gparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ja kuivaa salaatit (esim. salaattilingossa). Revi salaatit suupalan kokoisiksi.

•Muuntele caesarsalaattia lisäämällä sen joukkoon esimerkiksi grillattua broileria, kylmäsavu- tai lämminsavulohta tai savusiikaa tai sulatettuja, valutettuja katkarapuja.

Pidä pesty ja lingottu salaatti pakastepussissa tai rasiassa jääkaapissa, kunnes kokoat salaatin, näin salaatti pysyy raikkaana ja rapeana.
MITÄ PIDIT?
3.63