Kotivinkki

Ihanat omena-karviaisskonssit

40 min
0
3

Skonssien taikinaan raastetaan omenaa ja täytteeseen soseutetaan karviaisia.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Joonas Vuorinen

Ainekset (15 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 50 gvoita
  • 1 dlomenaraastetta
  • 1-1½ dlkermaa tai maitoa

Täyte:

  • 2 dlkarviaisia soseutettuna
  • ½ dlsokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 tlkanelia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Näitä teet omena-karviaisskonssit

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi, kunnes seos on murumaista. Lisää omenaraaste ja kerma tai maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi.

3. Mittaa täytteen aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen ja nosta kattila pois levyltä heti, kun seos sakenee. Anna jäähtyä hieman. Levitä täyte puoleen osaan taikinalevyä ja käännä toinen puoli päälle. Painele reunoja kiinni.

4. Leikkaa levy neliöiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Skonssit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

MITÄ PIDIT?
0