Maku

Karamelliomenat

30 min
GL
LA
MA
MU
VE
2.75
0

Karamelliomenat (candy apples) ovat näyttävä katseenvangitsija. Dippaa söpöt pienet omenat kauniin kiiltävään karamelliin ja koristele niihin rapsakka pinta pähkinärouheella, kookoshiutaleilla, karkkirouheella tai koristerakeilla.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 kpl)

  • 8pientä omenaa
  • 8varrastikkua

Karamellikuorrutus

  • 3 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 rklglukoosisiirappia (Dansukker)

Pinnalle

  • 1 dlmanteli- tai pähkinärouhetta
  • 1 dlkookoshiutaleita
  • 1 dl karkkirouhetta tai koristerakeita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Karamelliomenat valmistuvat helposti näin:

  1. Pese ja kuivaa omenat. Työnnä varrastikut omenoiden keskelle.
  2. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Lisää siirappi ja nosta keittolevyn lämpötilaa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti 5–7 minuuttia. Kun seos alkaa karamellisoitua, nosta kattila liedeltä. Varo, ettei sokeri pala.
  4. Kasta omenat karamelliin. Pyörittele oman valintasi mukaan manteli- tai pähkinärouheessa, kookoshiutaleissa tai strösseleissä. Ole nopea ja varovainen, sillä kuorrute on kuumaa mutta kovettuu nopeasti.
  5. Nosta karamelliomenat jäähtymään leivinpaperin päälle tai pystyyn esimerkiksi nurinpäin käännetyn lävikön reikiin. Syö varovasti, sillä pinta on aika kova.

MITÄ PIDIT?
2.75