Kotivinkki

Ihanat karamelliomenat

0
0

Ihanat karamelliomenat

Hyödynnä syksyn omenasatoa jälkiruokana. Karamelliomenat valmistuvat helposti hetkessä. Ja omenatikkarit maistuvat kaiken ikäisille.
Teksti Eija Väliranta
Kuvat Eija Väliranta
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 10omenaa
  • 10tukevaa tikkua
  • 3 dltaloussokeria
  • 1½ dlvettä
  • 1 rklglukoosisiirappia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
Karamelliomenat1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut.2. Lisää glukoosisiirappi ja nosta keittolevyn lämpötilaa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti ainakin 5–7 minuuttia. Näet, kun seos alkaa karamellisoitua.3. Pese ja kuivaa omenat. Aseta tikut paikoilleen.4. Kasta omenat karamelliseoksessa ja pyörittele vaikka kanelisokeriseoksessa. Pyri pitämään karamellikerros ohuena, koska muuten se alkaa valua ja ainakin pähkinärouhe tahtoo rapista irti. Asettele omenat jäähtymään voipaperin päälle.5. Malta odottaa kuorrutuksen kovettumista ainakin pari tuntia.


Tikut voi laittaa myös kuivumaan ylösalaisin asetettuun keittiövälinetelineeseen. (Ikea Ordning)

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä