Kotivinkki

Ihanan sitkeä toffee

5 h 45 min
0
0

Ihanan sitkeä toffee

Karpaloilla ja inkiväärillä maustettu toffee on herkkusuun suosikki. Tarjoile paloina tai patukoina, kauniisti pakattuna.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (noin 40 palaa tai noin 15 patukkaa )

  • 200 gvoita
  • 4 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 4 dlsokeria
  • 2 dlsiirappia
  • 2 tlinkiväärijauhetta
  • 2 dlkuivattuja karpaloita
  • (sormisuolaa)

Tee näin

5 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN5 h

1. Mittaa kaikki raaka-aineet paitsi karpalot ja sormisuola kolmen litran teräskattilaan. Nosta kattila liedelle ja anna lämmetä sekoitellen täydellä teholla. Kun seos kiehuu, pienennä lämpöä. Anna seoksen kiehua kuplien noin 30 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin.

2. Sekoita tiuhaan viimeisen 10 minuutin aikana. Tee välillä kuulakoe eli laske lasiin kylmää vettä ja tiputa sinne lusikalla 1–2 pisaraa btoffeeseosta. Kun toffee jähmettyy kylmässä vedessä sormilla muotoiltavaksi palloksi, seos on valmis. Lisää karpalot.

3. Kaada toffeemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai muuhun kuumaa toffeeta kestävään laidalliseen astiaan, jonka koko on noin 15 x 25 senttimetriä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin 12 tuntia.

4. Leikkaa toffee paloiksi tai tangoiksi. Viimeistele halutessasi ripauksella sormisuolaa. Se tuo äkkimakeaan toffeeseen mukavan vivahteen. Paketoi toffeet paistopusseista leikattuihin kääreisiin tai leivinpaperinpalaan.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä