Kotivinkki

Ihan paras joulusinappi

12 h 15 min
2.5
1

Rosmariinilla maustettu, rouhea joulusinappi on oiva lahja. Gourmetsinappi sopii täydellisesti jouluaattoyön kinkkuleivälle.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (noin 7 dl joulusinappia )

  • 250 gkeltaisia sinapinsiemeniä (3 dl)
  • 1 tlrosmariinia
  • 1 tlmustapippuria
  • 3 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 dlvettä
  • 4 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Sekoita kulhossa sinapinsiemenet, rosmariini, mustapippuri, etikka ja vesi. Jätä siemenet turpoamaan ja seos maustumaan 12 tunniksi huoneenlämpöön.

Lisää hunaja ja sekoita hyvin. Ota seoksesta neljäsosa sivuun ja aja loppu hienoksi sauvasekoittimella niin, että siemenet rikkoutuvat.

Yhdistä hienonnettu ja karkea seos ja mausta sinappi suolalla.

Lusikoi joulusinappi hyvin puhdistettuihin tölkkeihin ja sulje puhtaalla kannella. Joulusinappi säilyy avaamattomana kuukauden ja avattuna 2–3 viikkoa jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
2.5