Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä

24 h 45 min
4
2

Hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä

Suolasienet, piparjuuri ja makea saaristolaislimppu muodostavat yhdessä ihanan kokonaisuuden. Pienet suolapalat sopivat hyvin joulupöytään.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 dlsuolattuja sieniä
  • 4 kplliivatelehteä
  • 1/2 kplsipulia
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1-3 tlpiparjuurta (esim. Felix)
  • 2 tlhunajaa
  • 1/4 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 2 tlsitruunamehua
  • 2 dlkuohukermaa
  • 5 kplsaaristolaisleipäviipaletta (esim. Maalahden limppu)

Koristeluun

  • 1 rkltuoretta timjamia

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Liota suolasieniä vedessä yön yli tai vähintään pari tuntia. Maista sieniä. Jos ne ovat liian suolaisia, niin leikkaa ne pieniksi paloiksi ja liota maidossa vielä 1–2 tuntia. Huuhtele ja valuta palat hyvin.

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna kuorittu sipuli.

Yhdistä sienisilppuun sipuli, kermaviili, piparjuuri, hunaja ja pippuri. Lisää suolaa vain mikäli sienet ovat suolattomia.

Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen liivatteet. Anna seoksen hiukan jäähtyä ennen lisäämistä sieniseokseen.

Yhdistä sieniseokseen napakaksi vaahdoksi vatkattu kerma.

Leikkaa leivästä reunat pois. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, noin 8 x 25 cm:in kokoinen vuoka kelmulla. Leikkaa leipäviipaleet tarvittaessa sopivan kokoisiksi. Aseta viipaleet vuoan pohjalle vieri viereen. Kaada päälle sieniseos. Käännä kelmun liepeet päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Nosta sieinihyytelö kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja leikkaa suupalan kokoisiksi neliöiksi. Koristele hyydytetty sienisalaatti saaristolaisleivällä -palat timjamilla.

Vinkki!

Helpointa on käyttää valmiiksi viipaloitua limppua, jolloin viipaleet ovat tasapaksuja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä