Kotivinkki

Hurmaava mustikka-marenkipiirakka

1 h 15 min
4
5

Hurmaava mustikka-marenkipiirakka

Täytä trendikäs marenkipiirakka vaihteeksi mustikoilla.
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 100 gkylmää voita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklsokeria
  • 1kananmunankeltuainen
  • 2 rklkylmää vettä

Mustikka-marenkipiirakan täyte

  • 5 dlmustikoita
  • ½ dlsokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 ¼ dlvettä
  • 1 dlmaissitärkkelystä (esim. Maizena)
  • 3kananmunankeltuaista
  • 30 gvoita

Marenki

  • 4kananmunanvalkuaista
  • 3 dlsokeria
  • 1 tlsitruunamehua

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

1. Tee pohja. Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita keskenään keltuainen ja kylmä vesi ja lisää ne varovasti sekoittaen jauhoseokseen, älä vaivaa. Tee taikinasta pallo ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi levyksi. Nosta taikina halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan ja siisti reunat. Peitä taikina leivinpaperilla ja levitä sen päälle paistoherneitä. (Voit korvata keraamiset paistoherneet esim. kuivatuilla pavuilla tai riisillä. Paino auttaa pohjaa säilyttämään muotonsa.) Paista pohjaa 220-asteisen uunin keski-ritilätasolla noin 15 minuuttia.

3. Tee täyte. Mittaa kattilaan mustikat, sokeri, sitruunamehu ja 0,5 dl vettä ja anna kiehahtaa. Sekoita keskenään 0,75 dl kylmää vettä sekä maissitärkkelys. Kaada seos kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen 3 minuuttia. Ota kattila levyltä, lisää keltuaiset joukkoon sekoittaen. Lisää myös voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada mustikkatäyte paistetun pohjan päälle ja anna jäähtyä.

4. Vatkaa marenkiainekset kiiltäväksi ja jämäkäksi vaahdoksi. Levitä marenkivaahto jäähtyneen mustikkatäytteen päälle. Viimeistele kaasupolttimella tai laita mustikka-marenkipiirakka hetkeksi uuniin grillivastusten alle.

Katso myös nämä!

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä