Kotivinkki

Hurmaava marenkikakku

0
0

Hurmaava marenkikakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Pirita Särmä, Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6kananmunan valkuaista
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

VÄLIIN:

  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PÄÄLLE:

  • mansikoita
  • mintunlehtiä
  • syötäviä kukkia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi, niin että seos pysyy vuoassaan vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

2. Piirrä leivinpaperille kolme erikokoista ympyrää, halkaisijaltaan esim. 30 cm, 20 cm ja 10 cm. Joudut käyttämään kahta eri paperia ja peltiä.

3. Levitä marenkia ohut kerros kukin ympyrä täyteen. Laita loppu marenkiseos pursotinpussiin ja pursota kunkin ympyrän reunalle kuviokerros.

4. Kuivaa marenkipohjia uunissa 120 asteessa noin 1 ½ tuntia tai kunnes ne ovat täysin kuivuneet.

5. Kokoa ja koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sitä kakun kerrosten väliin. Lisää kakun päälle mansikoita, mintun lehtiä ja kukintoja.

Vinkki!

VINKKI: Kakun voi koota myös kaupan valmiista marenkipohjista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä