Maku

Hunajapiparkakut

25 h 10 min
0
0

Hunajapiparkakut

Teksti Saara Törmä
Kuvat Elina Himanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlhunajaa
  • 1 rklkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklkonjakkia
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklruokasoodaa

Tomusokerikuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 1 kplvalkuaista

Tee näin

25 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h 30 min

Mittaa voi, fariinisokeri, hunaja sekä mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen jäähtyä. Lisää munat, ranskankerma sekä konjakki. Lisää vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa vuorokauden ajan.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita pellille leivinpaperin päälle. Samalla pellillä paistettavin piparkakkujen tulisi olla yhtä paksuja ja samankokoisia,
jotta ne paistuvat tasaisesti.

Paista piparipellillistä 200 asteessa 5–10 minuuttia. Nosta piparkakut jäähtymään ritilän päälle.

Sekoita valkuaista tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan, jotta saat tasaisen tahnan. Tee leivinpaperista tötterö tai käytä valmista pursotinta. Kaavi tahna tötteröön ja pursota kuvioita piparkakuille.

Koristele jäähtyneet pikkuleivät tomusokerikuorrutuksella. Anna kuorrutuksen kuivua hyvin ennen kuin kasaat piparkakkuja päällekkäin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä