Maku

Hunajamunkit (Lokma)

1 h 35 min
4
1

Hunajamunkit (Lokma)

MU
1
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 2 rklvoita (sulatettuna)
  • 15 ghiivaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 4 dlvehnäjauhoja

Siirappi

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlhunajaa

Paistamiseen

  • 5 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 tlkanelia

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja voisula. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri, suola sekä halutessasi kardemumma. Kaada jauhot nesteen joukkoon samalla seosta koko ajan vatkaten. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä noin tunnin ajan.

Tee taikinan kohotessa siirappi. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna seos ja anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää hunaja ja nosta seos odottamaan.

Kaada öljy kuivaan kattilaan ja nosta kuumenemaan liedelle. Ota kattilan viereen lautanen ja vuoraa se talouspaperilla. Ota viereen myös jälkiruokalusikka sekä kuppi, jossa on öljyä. Kattilan öljy on riittävän kuumaa (180 astetta), kun siihen pudotettu taikinanokare alkaa heti voimakkaasti poreilla ja ruskistuu kevyesti.

Kasta lusikka öljylasiin ja ota lusikkaan taikinaa. Laske taikinapallo kuumaan öljyyn. Odota, että taikina nousee pintaan ja käännä se sitten ympäri. Paista lokmaa, kunnes se on kevyesti ruskistunut ja nosta se sitten reikäkauhan tai vastaavan avulla valumaan talouspaperin päälle. Paista tällä tavoin kaikki lokmat. Voit paistaa kerrallaan niin monta lokmaa kuin kattilaan mahtuu.

Pyöräytä lämpimät lokmat siirapissa ja nostele tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan kanelia ja tarjoa lokmat mahdollisimman pian.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä