Maku

Hunajalla glaseerattua peuran ulkofileetä

0
0

Hunajalla glaseerattua peuran ulkofileetä

Syksy tuo mukanaan mukavia herkkuja, peura on niistä yksi. Riistaruoat ovat usein parhaimpia kun ne valmistetaan ihan simppelisti ilman kikkailuja. Antaa lihan puhua puolestaan!
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gpeuran ulkofileetä
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplpunasipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvoita paistamiseen
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 1-2 tlhunajaa

Lisäksi

  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

ota liha ½ tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön

kuori ja pilko porkkanat, palsternakat ja sipulit pienemmäksi

Lämmitä valurautainen pannu (ei pakollinen, tavallinenkin käy) ja lisää siihen 1rkl öljyä

freesaa porkkanoita,palsternakkaa ja sipulia hetki ja lisää 1 rkl voita. Sekoita hyvin

kun juurekset saavat väriä, niin siirrä ne esim. uunivuokaan ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla

Laita pannu takaisin liedellä ja lisää 1rkl öljyä ja ruskista peuranfileeseen hieno ruskea pinta

Kun filee on ruskea molemmin puolin, niin lisää vielä 1 rkl voita ja valele sulaa voita kokoajan lihan päälle

Nosta sitten filee juuresten päälle ja mausta filee suolalla, pippurilla, timjamilla ja hunajalla

Aseta paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan ja nosta vuoka 160 asteiseen uuniin

Paista kunnes sisälämpö on 56 astetta. 

Anna lihan vetäytyä 10min rauhassa ennen leikkaamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä