Maku

Hunajaiset valkosipulinkynnet

48 h 30 min
5
0

Hunajaiset valkosipulinkynnet

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 300 gvalkosipulia

Liemi

  • 1 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlhunajaa
  • 1/2 dlomenaviinetikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlmustapippuria (kokonainen)
  • 2 rkltuoretta timjamia

Tee näin

48 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN48 h

Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. Kiehauta kattilallinen vettä. Keitä valkosipulinkynsiä 4 minuuttia.

Kumoa ne sitten lävikköön ja jäähdytä kylmän, juoksevan veden alla vedellä. Kuori kynnet ja nosta ne lasipurkkiin.

Sekoita liemen aineet keskenään ja kaada seos valkosipulinkynsille. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta kaikki kynnet peittyvät. Sulje purkki huolellisesti ja anna valkosipulinkynsien maustua viileässä vähintään kahden vuorokauden ajan. Kääntele hunajaisten valkosipulinkynsien purkkia toisinaan.

Hunajaiset valkosipulinkynnet säilyvät jääkaapissa vähintään 2 viikkoa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä