Maku

Hunajainen sinappilohi ja savoijinkaalisalaatti

30 min
0
0

Sipaise lohen pintaan hunajasinappinen huntu, ja paista se uunissa meheväksi. Lisää savoijinkaalisalaatin sekaan myös aavistus hunajaa lohen makupariksi. Todella nopea ja herkullinen kiireisen illan ruoka!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

Lohi

  • 4 kpllohifileetä (á 150 g)
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1/2 kplsitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria

Kaalisalaatti

  • 1 kplkurttu- eli savoijinkaalia (pieni)
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 1 tljuoksevaa hunajaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Laita lohifileet uunivuokaan. Sekoita hunaja, sinappi ja sitruunamehu. Levitä seosta reilu kerros lohipalojen päälle.

Paista lohi 225 asteisessa uunissa mehevän kypsäksi noin 20 minuuttia.

Halkaise savoijinkaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikalaiksi. Sekoita riisiviinietikkaan hunaja. Kaada kastike kaalisilpun joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua sillä aikaa kun lohi paistuu.

Nosta lohi lautaselle kaalisalaatin päälle. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria.

MITÄ PIDIT?
0