Hunajainen limettilohi

1 h 20 min
3.8
4

Hunajainen limettilohi

GL
LA
MU
4
3.8
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 glohifileetä
  • 3 kpllimettiä
  • 4 rklmerisuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 4 rklrypsiöljyä
  • 5 rklhunajaa
  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Poista lohesta ruodot. Leikkaa kala kauniiksi, ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne reunalliseen, suureen astiaan.
Raasta hyvin pestyistä limeteistä kuori ja purista mehu. Ripottele viipaleille raastettu kuori, suola ja valkopippuri. Kaada päälle lopuksi limetin mehu, öljy ja hunaja.
Peitä kelmulla ja nosta kylmään maustumaan vähintään tunniksi.
Kaada marinointiliemi pois. Asettele limettilohiviipaleet tarjoiluastiaan. Kopistele samalla myös ylimääräinen suola pois.
Koristele hunajaiset limettilohet parmesaanilastuilla ja basilikalla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä