Maku

Hunajainen juurespiiras

1 h 40 min
4.3
0

Hunajainen juurespiiras

KA
0
4.3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 palaa)

Pohja

  • 1000 gruistaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 500 gporkkanaa
  • 300 gpalsternakkaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 50 gvoita
  • 200 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
  • 400 gkermaviiliä
  • 6 kplmunaa
  • 1/2 dlhunajaa
  • 3 tltimjamia
  • 2 tlbasilikaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 3/4 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 75 gjuustoa (raastettuna)

Koristeluun

  • 1/2 dltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN40 min

Kauli sulaneet taikinat reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kuori porkkanat, palsternakat, juuriselleri ja sipulit. Raasta juurekset raastimen karkealla terällä ja hienonna sipulit.

Sulata voi isossa kasarissa tai kattilassa ja hauduta kasviksia noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon sulatejuusto, kermaviilit ja munat. Mausta hunajalla, timjamilla, basilikalla, suolalla, balsamiviinietikalla ja mustapippurilla. Sekoita ja kaada pohjan päälle. Tasoita pinta ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista hunajaista juurespiirasta 200 asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Jaa hunajainen juurespiiras jäähtyneenä annospaloihin ja koristele timjamilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä