Hummus aurinkokuivatuista tomaateista
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Hummus saa makean maun aurinkokuivatuista tomaateista.
GL
MA
MU
VE
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.8.2017

Hummus aurinkokuivatuista tomaateista
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 580 gkikherneitä (2 purkillista à 290 g)
- 1 kplvalkosipulinkynsi
- 120 gaurinkokuivattuja tomaatteja (1 purkillinen, öljyssä)
- 2 rklsitruunamehua
- 1/2 tlsavupaprikajauhetta
- 1/2 tlsuolaa (halutessasi)
Pinnalle
- 1 rkloliiviöljyä
Valuta ja huuhtele kikherneet.
Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
Valuta tomaatit ja ota öljy talteen.
Mittaa kaikki hummuksen ainekset kulhoon ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Jos tahna on liian paksua, lisää tomaattien öljyä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lusikoi tahna astiaan ja valuta pinnalle oliiviöljyä.