Maku

Hummerikeitto – valmista kotikeittiössä ranskalaista bistroruokaa oikoen mutta mausta tinkimättä!

6 h 55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h 25 min
Bisque de homard eli hummerikeitto on pirteän värinen keitto, jonka salaisuus on hummerin kuorista, kasviksista ja yrteistä keitetty aromaattinen liemi.
MU
3.9
0
Julkaistu: 29.12.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (300 g) keitetty hummeri (pakaste)
  • 1sipuli
  • 1 porkkana
  • 150 g juuriselleriä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 8 dl vettä
  • 4 rkl hummeri- tai kalafondia
  • 1 laakerinlehti
  • 1timjaminoksa
  • ½ rku lehtipersiljaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ¼ tl valkopippuria
  • ripaus cayennenpippuria
  • ½ dl konjakkia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g katkarapuja

Tarjoiluun

  • 1 dl aiolia
  • ½ rku lehtipersiljaa
  • rapeaa maalaisleipää
Tulosta

Hummerikeitto valmistuu näin:

  1. Sulata hummeri pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise hummeri pituussuunnassa selkäpuolelta. Poista pyrstöstä tumma suolinauha. Ota pyrstöliha talteen. Katkaise sakset ja halkaise saksien kuoret pähkinänsärkijällä tai vasaralla napauttamalla. Ota lihat talteen.
  2. Kaavi hummerin kuoret ja pää lusikan avulla puhtaiksi. Pilko kuoret lihanuijan avulla. Hienonna hummerin lihat suupalan kokoisiksi.
  3. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Kuumenna öljy pannussa, lisää vihannekset ja hummerinkuoret. Paista noin 5 minuuttia.
  4. Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja muut mausteet sekä konjakki ja valkoviini. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
  5. Ota liemi liedeltä ja siivilöi talteen. Laita liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kerma ja vehnäjauhot. Lisää suurus keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
  6. Lisää hienonnetut katkaravut ja hummerin liha. Tarjoa keitto aiolin, persiljan ja leivän kera.

Vinkki!

Valmista huijarin hummerikeitto katkaravuista. Käytä hummerin sijaan kuorellisia jättikatkarapuja (400 g). Kypsennä ravut liemessä kasvisten kanssa. Ravut ovat kypsiä, kun liha muuttuu vaaleanpunaiseksi. Ota ravut liemestä ja kuori ne. Hienonna liha. Lisää valmiiseen suurustettuun keittoon.

Kommentoi »