Hummerikeitto – valmista kotikeittiössä ranskalaista bistroruokaa oikoen mutta mausta tinkimättä!
6 h 55 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
6 h 25 minBisque de homard eli hummerikeitto on pirteän värinen keitto, jonka salaisuus on hummerin kuorista, kasviksista ja yrteistä keitetty aromaattinen liemi.
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.12.2021

Hummerikeitto – valmista kotikeittiössä ranskalaista bistroruokaa oikoen mutta mausta tinkimättä!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 (300 g) keitetty hummeri (pakaste)
- 1sipuli
- 1 porkkana
- 150 g juuriselleriä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 8 dl vettä
- 4 rkl hummeri- tai kalafondia
- 1 laakerinlehti
- 1timjaminoksa
- ½ rku lehtipersiljaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ¼ tl valkopippuria
- ripaus cayennenpippuria
- ½ dl konjakkia
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
Lisäksi
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 100 g katkarapuja
Tarjoiluun
- 1 dl aiolia
- ½ rku lehtipersiljaa
- rapeaa maalaisleipää
Hummerikeitto valmistuu näin:
- Sulata hummeri pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise hummeri pituussuunnassa selkäpuolelta. Poista pyrstöstä tumma suolinauha. Ota pyrstöliha talteen. Katkaise sakset ja halkaise saksien kuoret pähkinänsärkijällä tai vasaralla napauttamalla. Ota lihat talteen.
- Kaavi hummerin kuoret ja pää lusikan avulla puhtaiksi. Pilko kuoret lihanuijan avulla. Hienonna hummerin lihat suupalan kokoisiksi.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Kuumenna öljy pannussa, lisää vihannekset ja hummerinkuoret. Paista noin 5 minuuttia.
- Kaada päälle vesi. Lisää fondi ja muut mausteet sekä konjakki ja valkoviini. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
- Ota liemi liedeltä ja siivilöi talteen. Laita liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kerma ja vehnäjauhot. Lisää suurus keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
- Lisää hienonnetut katkaravut ja hummerin liha. Tarjoa keitto aiolin, persiljan ja leivän kera.
Vinkki!
Valmista huijarin hummerikeitto katkaravuista. Käytä hummerin sijaan kuorellisia jättikatkarapuja (400 g). Kypsennä ravut liemessä kasvisten kanssa. Ravut ovat kypsiä, kun liha muuttuu vaaleanpunaiseksi. Ota ravut liemestä ja kuori ne. Hienonna liha. Lisää valmiiseen suurustettuun keittoon.

Hummeri-kuharisottoa Marko Koskisen tapaan
Maku

Hummerisalaatti
Maku

Gratinoitu hummeri
Maku

Ella Kannisen simppeli simpukkapasta – pasta alle vongole on yksinkertaisuudessaan loistava
Kotivinkki

Sinisimpukat oluessa – valmista helppo merellinen päivällinen ripauksella ylellisyyttä
Maku

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Kotivinkki

Jasmiini-madeleinet – makeiden pikkuherkkujen salaisuus piilee teepussissa
Maku

One pot -simpukkapasta – juhlava arkiruoka valmistuu yhdessä kattilassa
Maku