Maku

Hummerikeitto

24 h 40 min
3.6
0

Hummerikeitto

MU
GL
0
3.6
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 400 ghummeria (pakaste)
  • 1/2 rklvoita
  • 5 dlvettä
  • 1 1/2 rklkalafondia (tai hummerifondia)
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 dllehtiselleriä
  • 1/2 kplsipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 rklvoita
  • 1/4 tlpaprikajauhetta
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 rkltuoretta tilliä
  • 1 rkltuoretta kirveliä

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Ota hummeri sulamaan jääkaappiin vuorokausi ennen keiton valmistusta.

Irrota sakset varovasti. Halkaise hummeri pituussuunnassa kahtia. Irrota ja paloittele liha.

Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon hummerin kuoret. Kiehauta niitä muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi ja keitä 15 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Säästä liemi (lientä tarvitaan noin 3 dl).

Huuhdo kasvikset. Kuori ja paloittele porkkana. Viipaloi sellerinvarsi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Paista kasviksia kevyesti voissa kattilassa. Mausta paprikajauheella. Lisää hummeriliemi ja valkoviini. Keitä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä, 10–15 minuuttia.

Murskaa saksien kuoret ja irrota liha. Paloittele saksien ja pyrstön lihat.

Lisää keittoon lopuksi kerma, hummerinliha ja hienonnetut tuoreet yrtit. Kuumenna hummerikeitto, mutta älä enää keitä.

Tarkista hummerikeiton maku.

Tarjoa hummerikeitto sahramiaiolin ja parmesaanitikkujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä