Maku

Hummeri-kuharisottoa Marko Koskisen tapaan

30 min
4.3
0

Hummeri-kuharisottoa Marko Koskisen tapaan

MU
GL
0
4.3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlrisottoriisiä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 8 dlkalalientä (tai hummeri)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 2 rklvoita
  • 40 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 150 gkuhaa (paloiteltuna)
  • 60 ghummeria (paloiteltuna)

Tarjoiluun

  • 50 gtuoretta tilliä
  • 50 gruohosipulia
  • 25 gmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Silppua sipulit. Kuullota sipulisilppua ja riisiä oliiviöljyssä kattilassa. Sekoita koko ajan. Lisää kuumaa kala- tai hummerilientä vähitellen. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.
Kun riisi on kiehunut noin 15–20 minuuttia, lisää joukkoon voi, parmesaani, kuhapalat ja ravunliha. Jatka sekoittamista noin 5 minuuttia, kunnes kalan palat ovat kypsyneet.
Ripottele pinnalle hienonnettua tilliä ja ruohosipulia sekä paahdettua mantelimurskaa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä