Maku

Vain 3 raaka-ainetta! Huijarin key lime pie on niin näppärä tehdä, että on vaikea uskoa

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Tässä tulee oikotie amerikkalaisella klassikkopiirakalla herkutteluun! Huijarin key lime pie valmistuu nimittäin suoraviivaisesti valmistaikinasta ja täyte kahdesta raaka-aineesta. Piirakka on melko makeaa, joten pienikin pala riittää – ainakin seuraavaan kahvitaukoon saakka.
MA
3.6
0
Julkaistu: 6.5.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 1 pkt (380 g)makeaa pakastepiirakkataikinaa (Myllyn Paras)

Täyte

  • ½ prk (à 340 g)lime curd -tahnaa
  • 1 prk (250 g)kookoskermaa (esim. Pirkka)

Koristelu

  • 2 rkllime curd -tahnaa
Tulosta

Huijarin key lime pie – ohje:

  1. Painele sulanut taikina vuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Pane folio- tai leivinpaperisuikaleet reunoja tukemaan, jotta reunat pysyvät paremmin pystyssä paiston aikana. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Mittaa limetahna kulhoon. Jos kookoskermassa on nestettä, valuta se pois. Mittaa kaksi kolmasosaa kookoskermasta tahnan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kumoa seos piirakkapohjalle ja levitä tasaiseksi. Pane loppu kookoskerma jääkaappiin.
  4. Mittaa pursotinpussiin 2 rkl limetahnaa. Pursota piirakan päälle ohuita juovia ja vedä ne veitsen kärjellä kauniiksi kuvioiksi. Laita piirakka jääkaappiin tunniksi.
  5. Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota piirakan reunoille koristeita. Siirrä jääkaappiin 2 tunniksi.
  6. Säilytä huijarin key lime pie jääkaapissa ja leikkaa jääkaappikylmänä.

Vinkki!

Voit korvata kookoskerman 200 grammalla valkosuklaata. Varaa suklaasta hieman (noin 20 g) koristeluun ja sulata loppu limetahnan joukkoon. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Koristele valkosuklaarouheella.

Kommentoi »