Maku

Vartissa valmis kikhernepasta sisältää hummuksesta tutut maut – ilman hummusta!

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Kikherneistä, linsseistä ja riisistä valmistetut pastat ovat paitsi gluteenittomia nyt myös trendikkäitä. Huijarin hummuspasta ihastuttaa tahinipohjaisella kastikkeella.
GL
VE
0
0
Julkaistu 27.2.2023


Reseptin ainekset (3–4 annosta)

  • 1 pkt (250 g)kikhernepastaa (esim. Barilla)
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 1kevätsipuli
  • 3 rkloliivi- tai rypsiöljyä

Tahinikastike

  • 1 dltahinia
  • 1 tljuustokuminaa
  • ¼–½ tlchilihiutaleita
  • ½ tlsuolaa
  • 1sitruunan mehu
  • ½ dlvettä

Viimeistelyyn

  • (chilihiutaleita, basilikaa, hienonnettua kevätsipulia, sitruunanlohkoja)
Tulosta

Huijarin hummuspasta – ohje:

  1. Sekoita kastikkeen ainekset.
  2. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli.
  4. Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää valkosipulit ja kuullota hetki. Lisää kevätsipulit ja kääntele hetki. Lisää tahinikastike ja anna lämmetä samalla sekoittaen.
  5. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Viimeistele annokset halutessasi chilihiutaleilla, basilikalla, kevätsipulilla ja sitruunalohkoilla.

Vinkki!

Jos haluat lisää proteiinia ja kikherneen makua, valuta ja kuivaa purkillinen kikherneitä, paahda pannulla ja tarjoa pastan kanssa.

Kommentoi »