Maku

Huhtikuun helppo uunikala

1 h 5 min
4
0

Huhtikuun helppo uunikala

LA
MA
MU
0
4
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 glahnaa
  • 3 tlsuolaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 2 rklkorppujauhoja

Lisäksi

  • 8 kplperunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Huuhtele kala nopeasti sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä. Jos haluat kypsentää kalan päineen, poista kidukset. Puhdista vatsa ja kuivaa pinta talouspaperilla.

Hiero kalan vatsaan 1 tl suolaa, sitruunamehua, sitruunapippuria ja ruohosipulia. Hiero loppu suola kalan ulkopinnoille. Ripota kalan paistopintaan korppujauhoja.

Pane uunipannulle kaksinkerroin alumiinifoliota ja nosta kala sille. Kääri foliota reunoiksi kalan ympärille, jolloin kalan rasva ja mehut valuvat folioon.

Nosta uunipannu uunin alimmalle tasolle 200 asteeseen. Anna kalan kypsyä ensin 20 minuuttia.

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa samankokoisiksi, ohuiksi lohkoiksi. Siirrä lohkot kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet.

Nosta pannu uunista ja valele kalaa folioon kertyneellä paistoliemellä. Levitä kalan ympärille perunalohkot. Nosta pannu uunin keskitasolle vielä noin 20 minuutiksi.

Huhtikuun uunikala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.

•Valmista kalan ja perunoiden kypsyessä raikas ruokajogurttikastike. Sekoita ruokajogurtin joukkoon sinappi-kurkkusalaattia. Lisää halutessasi hienonnettua tilliä.

•Kala-aterialle sopii pirteä tomaatti-sipulisalaatti: viipaloi tomaatit ja sipuli. Asettele viipaleet tarjoiluvadille ja kostuta öljy-viinietikkakastikkeella. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä.

Vinkki!

Jos suomustat kalan kotona, pane se isoon muovipussiin, etteivät suomut lentele ympäri keittiötä. Voit myös pyytää kauppiasta suomustamaan kalan.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä