Maku

Höyrytettyjä kasviksia ja vihreää yrttikastiketta

20 min
5
0

Höyrytettyjä kasviksia ja vihreää yrttikastiketta

GL
KA
MU
0
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1/3 kplbataattia
  • 1 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa

Yrtti-valkosipulikastike

  • 2 dllehtipersiljaa
  • 2 dltuoretta minttua
  • 6 kplkevätsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 8 rklvoita (sulatettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista ensin kastike. Pane monitoimikoneeseen yrtit ja paloitellut sipulinvarret. Anna koneen käydä, kunnes ne sekoittuvat karkeaksi seokseksi. Lisää hienonnetut valkosipulit, sitruunamehu, mausteet ja voisula ja sekoita uudelleen. Lusikoi kastike kulhoon ja anna sen seistä hetki kylmässä.
Leikkaa kasvikset reiluiksi, kauniiksi paloiksi. Paloittele sidesalaatti. Höyrytä kukkakaali-, kesäkurpitsa- ja bataattipaloja höyrykattilassa noin 10 minuuttia niiden koon mukaan. Lisää loppuvaiheessa joukkoon salaattipalat ja anna niidenkin pehmetä. Jaa kasvikset lautasille. Lorauta päälle reipas annos yrttikastiketta ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä