Maku

Höyrytettyä kalaa, rapukastike ja timjami-perunasose

30 min
0
0

Höyrytettyä kalaa, rapukastike ja timjami-perunasose

GL
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gkuhaa
  • 1/2 tlsuolaa

Rapukastike

  • 2 dlkalalientä (tai rapulientä)
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 3 rklvoita

Timjami-perunasose

  • 800 gperunaa
  • 3/4 dltuoretta timjamia
  • 150 gvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista perunasose. Kuori ja keitä perunat kypsiksi.
Riivi timjaminlehdet sulatetun voin joukkoon ja anna maun avautua.
Yhdistä timjamivoi perunasurvokseen ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.
Valmista kastike. Pane toiseen kattilaan kala- tai rapuliemi, valkoviini ja kerma ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Mausta cayennella ja lisää sekaan voi sauvasekoitinta apuna käyttäen. Pidä lämpimänä.
Valmista kala. Kaada laakean kattilan pohjalle 3 dl vettä.
Leikkaa leivinpaperista kattilaa hiukan isompi pyöreä paperi.
Pane kalafileet paperin päälle, suolaa ne ja nosta paperi kattilaan veden päälle.
Peitä kannella ja nosta hellalle. Keitä 4–5 minuuttia.
Nosta kattila pois lämmöltä ja anna kalojen vetäytyä.

Vinkki!

Saat kalanhöyrytyskattilan helposti kannellisesta paistokasarista. Pane kasarin pohjalle tilkka vettä ja ensin pieni lautanen nurinpäin ja sen päälle isompi lautanen, jolle kalat nostetaan
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä