Maku

Hortensiakakku

2 h 45 min
4.5
0

Hortensiakakku

Hortensiakakku on kahvipöydän näyttävin ilmestys, mutta yllättävän helppo valmistaa! Hortensian väri saadaan värjäämällä kermavaahto puoliksi siniseksi ja violetiksi ja kukat pursotetaan pyöristetyn täytekakun pinnalle. Sisältä paljastuu raikas ja kermainen vadelmarahkatäyte.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Täytekakku

  • 6 kplmunaa (luomu, M-koko)
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita

Kostutus

  • 3 dlkevytmaitoa

Vadelmatäyte

  • 400 gvadelmia (kotimaisia)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)

Kuorrutus

  • 5 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispi)
  • 1 rkltomusokeria

Lisäksi

  • tippa violettia sekä tippa sinistä pastaväriä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Ota täytekakkupohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele Ø noin 22 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperipala. Korppujauhota vuoan reunat.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen. Kääntele voi varovasti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.

Soseuta vadelmat kevyesti haarukalla. Sekoita rahka ja sokerit vadelmasoseen joukkoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele vaahto vadelmaseoksen varovasti.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Aseta yksi kakkulevyistä tarjoilulautaselle. Säästä tasapintainen, paiston aikana vuoan pohjaa vasten ollut kerros päälimmäiseksi levyksi, koska tasainen pinta on helpompi koristella.

Kostuta alin kakkukerros maidolla ja levitä sen päälle kolmasosa täytteestä tasaiseksi kerrokseksi. Kokoa loput kerrokset samoin. Siirrä kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kasvirasvasekoite kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Värjää toinen puolikas violetiksi ja toinen siniseksi. Kääntele väri varovasti nuolijalla vaahtoon.

Leikkaa kakun reunoja terävällä veitsellä pyöreämmiksi, jotta saat kakusta pallomaisen. Levitä veitsellä ohut kerros vaahtoa kakun päälle tarttumapinnaksi.

Liitä pursotinpussiin suljetunmallinen tähtitylla ja täytä pursotinpussi puoliksi violetilla ja puoliksi sinisellä vaahdolla. Pursotinpussi on helpompi täyttää, kun sen asettaa korkeaan lasiin ja kääntää pussin reunat lasin reunan yli. Pudottele värjättyä kermavaahtoa pursotinpussin eri puolille, jotta kaksi väriä eivät sekoitu liikaa.

Purista pussia kevyesti ja nosta tylla suoraan ylöspäin. Jatka kukkien pursottamista, kunnes koko kakku on kuorrutettu. Säilytä kakku jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä