Maku

Hopeatoffeepalat

55 min
4
4

Hopeatoffeepalat

GL
KA
MU
4
4
Ovatko hopeatoffeet sinunkin suosikkejasi? Valmista hopeatoffeepalat itse kermasta, lakritsikastikkeesta, sokerista ja siirapista! Sitkeät ja makeat namit ovat koukuttavia herkkuja.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

  • 1 dlsokeria
  • 1 dllakritsikastiketta
  • 3/4 dlsiirappia (vaaleaa)
  • 3/4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.

Kuumenna seos ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos näyttää digitaalisella lämpömittarilla mitattuna 120 astetta.

Kumoa toffeemassa hyvin öljyttyyn uunivuokaan. Anna jäähtyä sen verran, että toffeeseosta pystyy käsittelemään.

Siirrä toffeemassa öljytyin käsin leivinpaperille. Muovaa massassa parin sentin paksuinen tanko ja kääri se leivinpaperiin.

Nosta tanko tasaiselle alustalle ja siirrä viileään kovettumaan puoleksi tunniksi.

Paloittele hopeatoffeetanko sopiviksi suupaloiksi ja kääräise hopeatoffeepalat vielä muovikelmuun. Näin ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

•Toffeemassa on venyvää ja sitkeää. Sen työstäminen on helpompaa öljytyin käsin ja työvälinein.

•Astioista toffeejämät irtoavat helpoimmin kylmässä vedessä liottamalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä