4,1(16)
Hopeatoffeepalat
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Ovatko hopeatoffeet sinunkin suosikkejasi? Valmista hopeatoffeepalat itse kermasta, lakritsikastikkeesta, sokerista ja siirapista! Sitkeät ja makeat namit ovat koukuttavia herkkuja.
5.12.2011
 |
Maku
Reseptin ainekset
35 kpl
1 dlsokeria
1 dllakritsikastiketta
3/4 dlsiirappia (vaaleaa)
3/4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.

Kuumenna seos ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos näyttää digitaalisella lämpömittarilla mitattuna 120 astetta.

Kumoa toffeemassa hyvin öljyttyyn uunivuokaan. Anna jäähtyä sen verran, että toffeeseosta pystyy käsittelemään.

Siirrä toffeemassa öljytyin käsin leivinpaperille. Muovaa massassa parin sentin paksuinen tanko ja kääri se leivinpaperiin.

Nosta tanko tasaiselle alustalle ja siirrä viileään kovettumaan puoleksi tunniksi.

Paloittele hopeatoffeetanko sopiviksi suupaloiksi ja kääräise hopeatoffeepalat vielä muovikelmuun. Näin ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

•Toffeemassa on venyvää ja sitkeää. Sen työstäminen on helpompaa öljytyin käsin ja työvälinein.

•Astioista toffeejämät irtoavat helpoimmin kylmässä vedessä liottamalla.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo