


Sydän täyttä toffeeta
Hopeatoffee-suklaakeksit − mehevän tahmeiden keksien sisältä paljastuu pehmeä lakritsitoffeesydän
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Hopeatoffeella täytetyt suklaakeksit ovat superhelppoja valmistaa. Nämä herkut katoavat hetkessä viimeistä murua myöten.
Reseptin ainekset
15 kpl
100 g
tummaa suklaata
8
lakritsitoffee-makeista (esim. Hopeatoffee)
115 g
voita
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
sokeria
½ tl
vaniljasokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
tummaa kaakaojauhetta
½ tl
ruokasoodaa
Hopeatoffee-suklaakeksit − ohje:
- Rouhi suklaa ja puolita lakritsitoffeet.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sekaisin. Lisää muna ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon. Älä kuitenkaan sekoita taikinaa liikaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä.
- Kääntele suklaarouhe nuolijalla taikinaan.
- Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia palloja. Piilota sisään puolikas toffee ja nosta pellille. Paina keksipalloja vähän litteämmiksi. Jos taikina on kovin pehmeää, nosta keksipallot vielä 15 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään ennen paistamista.
- Paista keksejä 190 asteessa 9−11 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ritilällä.
Vinkki!
Jos lakritsitoffee tulee paistettaessa pohjasta läpi, voit antaa keksien jäähtyä väärinpäin, jolloin toffee pysyy keksien sisällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat