Kotivinkki

Hirvipaisti ja omena-punasipulilisäke

0
0

Hirvipaisti ja omena-punasipulilisäke

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • noin 2 kghirvenlihapaisti

MAUSTELIEMI:

  • 2½ lvettä
  • 1½ dlkarkeaa suolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 1 rklmustapippureita
  • 5laakerinlehteä
  • 3rosmariinin oksaa

OMENA-PUNASIPULILISÄKE:

  • 3hapanta omenaa
  • 2punasipulia
  • 1 dlmustaherukkamehua
  • ½ dlkasvislientä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kääri jäinen paisti alumiinifolioon ja laita se uunipellille paistumaan uunin alaritilätasolle 100 asteeseen. Jätä paisti kypsymään myöhään illalla yön yli, noin 6–7 tunniksi.

2. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan. Kiehauta mausteliemi ja jäähdytä se. Laita kypsä liha maustumaan liemeen ainakin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

3. Tarjoa hirvipaistin kanssa paahdettuja juureksia.

OMENA-PUNASIPULI LISÄKE:

1. Kuori ja viipaloi omenat ja punasipulit.

2. Kuumenna kasarissa mustaherukkamehu ja kasvisliemi. Pienennä lämpö ja lisää omena- ja sipuliviipaleet kasariin. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja lisää joukkoon suola ja mausteet.

Vinkki!

Hirvipaisti on maukasta myös kylmänä. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä