Maku

Hirviökakku

1 h
4
1

Hirviökakku on Halloweenin karmaisevin ilmestys! Kakkuun tehdään kaksi erilaista täytettä ja kuorrutus.
Tulosta
Teksti Pekka Malkki
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 6munaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 1/4 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 rklvaniljasokeria

Täyte 1

  • 2 dlvadelmahilloa
  • 150 gsuklaamoussea

Täyte 2

  • 2 dlhilloa (mustikka)
  • 1 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)

Kuorrutus

  • 3 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1 dlsuklaakastiketta
  • 1 dlmarjasosetta

Koristeluun

  • 2 dlmakeisia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista kakkulevyä 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Muotoile jäähtyneestä levystä kolme monsterin pään muotoista palaa. Valmista mousse pakkauksen ohjeen mukaan. Vaahdota koko kermamäärä (4 dl) ja mausta se sokereilla.
  4. Kostuta kakkupohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla kokoamisen edetessä. Levitä ensimmäiseen väliin vadelmahilloa ja suklaamoussea, ja toiseen väliin mustikkahilloa ja kermavaahtoa.
  5. Värjää loppu kermavaahto suklaakastikkeella ruskeaksi. Voit myös käyttää karamellivärejä. Kuorruta hirviökakku kermalla ja valuta päälle kastikkeita. Koristele hirviömäisesti.
  6. Tarjoa hirviökakku juhlakakkuna.
MITÄ PIDIT?
4