Hirvi Stroganoff

2.2
0

Hirvi Stroganoff

Syksy ja talvi on riistan aikaa. Hirvenlihasta syntyy silloin mahtavan maukas Stroganoff.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kghirvenlihaa
  • 2 kplsipuli
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 100 gkantarelleja
  • 2 llihalientä
  • 75 gtomaattipyreetä
  • 250 gsmetanaa
  • 200 gsuolakurkkua
  • 1 dltuoretta persiljaa

Lisäksi

  • mustapippuri, suolaa maun mukaan.

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Lämmitä uuni 275-300 asteeseen.

Leikkaa hirvenliha tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja asettele lihat pellille.

Suolaa ja pippuroi lihat.

Nosta lihat kuumaan uuniin ja paahda kovassa lämmössä n.6-8min

Laita pataan hieman öljyä pohjalle ja freesaa sienet, silputtu sipuli ja valkosipuli.

Lisää sekaan tomaattipyree ja freesaa hetki.

Lisää sekaan lihat ja kaada sekaan lihaliemi.

Nosta pata uuniin ja laske lämpö 130 asteeseen.

Anna hautua uunissa n. 2½-3 tuntia.

Nosta pata uunista ja lisää sekaan pienemmäksi leikatut suolakurkut ja smetana.

Tarjoa stroganoff riisin,muusin tai pastan kanssa.

MITÄ PIDIT?
2.2
Katso myös nämä