Maku

Hirvi ragout, Spelttipastaa & Pestoa

0
0

Hirvi ragout, Spelttipastaa & Pestoa

Hirvenpotka sopii mainiosti haudutettavaksi tomaattikastikkeen ja punaviinin kanssa. Lisää makua liemeen tuo suppilovahverot ja hyvä lihaliemi. Potkissa oleva luuydin sulaa hauduttaessa sekaan ja se on se viimeinen silaus.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3-4 kplhirvenpotkaa
  • 2 rklöljyä paistamiseen
  • 2 kplporkkana
  • 3 kplvarsisellerin vartta
  • 4-6 kplvalkosipulinkynsiä
  • 8-10 kplbanaanisalottisipulia
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 4 dlpunaviiniä
  • 5 dllihalientä
  • 400 gtomaattikastiketta esim.mutti
  • 150 gsuppilovahveroita
  • 1 kplrosmariini oksa
  • 3 kplkatajanmarjoja
  • 2 kpllaakerinlehti
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 250 gspelttispaghettia

Lisäksi

  • pesto

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Viillota potkien kyljessä olevat kalvot esim.saksilla

suolaa ja pippuroi lihat huolella

Kaada öljy kuuman padan pohjalle ja ruskista potkat ruskeiksi.

Nosta potkat sivuun ja lisää hieman öljyä pataan.

Freesaa pieneksi pilkottu porkkana,selleri,puolikkaat sakottisipulit

Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja suppilovahverot. Freesaa hetki.

Lisää sitten tomaattipyree ja freesaa vielä hetki.

Lisää viini ja lihaliemi. Anna kiehua kokoon n.20min

Lisää tomaattikastike, laakerinlehdet, katajanmarjat ja rosmariinoksa. Anna kiehahtaa.

Nosta lihat sekaan,laita kansi päälle ja hauduta 100-120 asteisessa uunissa 3½-4 tuntia.

Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoa hirvenpotka pastan ja peston kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä