Hirvi-hapankaalikeitto

50 min
3.5
0

Hirvi-hapankaalikeitto

MU
GL
0
3.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 200 glanttua
  • 150 gjuuriselleriä
  • 2 kplporkkanaa
  • 500 ghirvenlihaa (jauhettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 10 dlvettä
  • 400 ghapankaalia
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 rklmeiramia
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 120 gsmetanaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Hienonna sipuli. Kuori ja raasta juurekset.
Ruskista jauheliha paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää sipulit ja juurekset, kuullota. Kumoa ainekset kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja keitä noin 10 minuuttia.
Lisää hapankaali ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta hirvi-hapankaalikeitto meiramilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Tarjoa hirvi-hapankaalikeitto smetanan ja ruisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä