Kotivinkki

Hirvenlihapata

3.67
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 600 ghirven paistia
  • 2 rklöljyä
  • isosipuli
  • 2porkkanaa
  • noin 50 glanttua
  • 2 dlkarpalomehua
  • 2 dlkasvislientä
  • ½ dlbalsamiviinietikkaa
  • 2laakerinlehteä
  • 1 rklraastettua piparjuurta
  • 1 tlsuolaa
  • oksa rosmariinia, timjamia
  • kynteliä
  • 2 dlruokakermaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele liha annospaloiksi. Sopiva pala on noin 2 x 2 cm. Ruskista lihapalat pannulla tilkassa öljyä.

2. Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja lanttu. Lisää kasvikset lihan joukkoon.

3. Kuumenna padassa karpalomehu, kasvisliemi ja balsamiviinietikka. Lisää liemeen laakerinlehdet, piparjuuri ja suola. Hienonna pataan yrtit ja lisää liha- ja kasvispalat.

4. Hauduta pataa miedolla lämmöllä tunti tai kunnes lihat ovat täysin kypsiä.

5. Lisää joukkoon lopuksi ruokakerma.

6. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.67