Maku

Hirssillä täytetyt paprikat – mozzarella ja tuorejuusto mehevöittävät täytteen maukkaaksi

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
Hirssillä täytetyt paprikat ovat mainio valinta gluteenitonta vaihtoehtoa kaipaavalle. Hirssitäyte saa makua ruohosipulituorejuustosta ja mozzarellasta sekä tuoreista yrteistä. Kivaa rousketta täytteeseen tuovat kurpitsansiemenet, jotka ovat myös kiva koriste täytettyjen paprikoiden pinnalle.
GL
KA
MU
0
0
Kuvat Petri Mulari


Ainekset (4 annosta)

  • 4paprikaa

Hirssitäyte

  • 1 1/2 dlhirssisuurimoita
  • 1kasvisliemikuutio
  • 5 dlvettä
  • 50 gruohosipulituorejuustoa
  • 1/2 dlmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 1 dlruohosipulia tai lehtipersiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dlkurpitsansiemeniä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1/2 dlmozzarellajuustoa (raastettuna)
  • 2 rklkurpitsansiemeniä
Tulosta

Hirssillä täytetyt paprikat valmistuvat helposti näin:

  1. Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn uunivuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista paprikoiden pohja tarvittaessa leikkaamalla pieni kärki pois). Pehmitä paprikoita mikrossa noin 15 minuuttia. Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon.
  2. Huuhtele hirssi ja keitä se liemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita kypsän hirssin joukkoon tuorejuusto, mozzarella, hienonnetut yrtit, siemenet, mehu sekä suola ja pippuri.
  4. Ripottele paprikoiden sisäpuolelle hieman suolaa (1/3 tl) ja pippuria (1/4 tl). Täytä paprikat hirssiseoksella ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja kurpitsansiemeniä.
  5. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0