Maku

Retroherkun paluu! Hillosipulipiirakka kruunasi Anitan illanistujaiset 90-luvulla – nappaa lukijamme hauska resepti

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Koska viimeksi söit hillosipuleita? Lukijamme Anitan hillosipulipiirakka on opiskeluaikojen ruokamuisto 1990-luvulta. Retropiirakan täytteeseen sujautetaan hillosipulin kaveriksi ananasta ja tomaattia sekä täyteläisen pehmeää sulatejuustokastiketta, pohjaan murskataan suolakeksejä.
KA
0
0
Julkaistu 5.1.2023


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 1 pkt (100 g)suolakeksejä (Tuc)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 30 gvoita tai margariinia
  • ½ dl kuohu- tai ruokakermaa

Täyte

  • 1 prk (227/140 g)ananaspaloja mehussa
  • 3 tomaattia (tai 250 g kirsikkatomaatteja)
  • 2 dlhillosipuleita

Juustokastike

  • 250 gsulatejuustoa (Koskenlaskija, perinteinen, pala)
  • 1 rklvoita tai margariinia
  • 1 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • 1muna
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ½ tloreganoa
Tulosta

Hillosipulipiirakka − ohje:

  1. Pane keksit vahvaan muovipussiin ja nuiji muruiksi. Kaada murut kulhoon ja lisää vehnäjauhot. Sulata voi. Sekoita voisula ja kerma muruseokseen.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24–26 cm) pohjalle.
  3. Valuta ananakset. Kumoa ananaspalat piirakkapohjalle. Viipaloi tomaatit tai halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne vuokaan. Lisää valutetut hillosipulit.
  4. Paloittele sulatejuusto kattilaan. Lisää rasva. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen. Kun juusto alkaa sulaa, lisää kerma. Sekoita tasaiseksi, siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita muna kastikkeeseen ja mausta valkosipulijauheella ja pippurilla.
  5. Kaada juustokastike täytteiden päälle vuokaan. Ripottele oreganoa pinnalle.
  6. Paista hillosipulipiirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kokkaavan perheen herkku

"Meillä kokkailee nykyään koko perhe ja itse pääsen aika helpolla, sillä saan usein hoidettavakseni kasvis- ja salaattipuolen. Kakutkin leipoo siinä taitavaksi kehkeytynyt kuopus, mutta piirakoita leivon itse paljon.

Hillosipulipiirakka on opiskeluaikojeni illanistujaisten ilo 1990-luvulta. Resepti on kulkenut mukanani niistä ajoista lähtien. Nimitän piirakkaa myös Outin illanistujaiseksi, koska ystäväni Outi sitä aikoinaan ahkerasti leipoi. Viimeksi kun tein piirakkaa, vanhin lapseni oli sitä mieltä, että piirakkaa kelpaisi hänenkin opiskelukavereilleen tarjota. Olen kokeillut vaihtaa ananaspalat pariin makeahkoon kuutioituun omenaan. Mukava yhdistelmä sekin.”

Katso lisää Anitan keittiöbravuureita hänen Instagram-tililtään @raitin_varrelta

Kommentoi »