Retroherkun paluu! Hillosipulipiirakka kruunasi Anitan illanistujaiset 90-luvulla – nappaa lukijamme hauska resepti
55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
35 minKoska viimeksi söit hillosipuleita? Lukijamme Anitan hillosipulipiirakka on opiskeluaikojen ruokamuisto 1990-luvulta. Retropiirakan täytteeseen sujautetaan hillosipulin kaveriksi ananasta ja tomaattia sekä täyteläisen pehmeää sulatejuustokastiketta, pohjaan murskataan suolakeksejä.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 5.1.2023

Retroherkun paluu! Hillosipulipiirakka kruunasi Anitan illanistujaiset 90-luvulla – nappaa lukijamme hauska resepti
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 1 pkt (100 g)suolakeksejä (Tuc)
- 1 dlvehnäjauhoja
- 30 gvoita tai margariinia
- ½ dl kuohu- tai ruokakermaa
Täyte
- 1 prk (227/140 g)ananaspaloja mehussa
- 3 tomaattia (tai 250 g kirsikkatomaatteja)
- 2 dlhillosipuleita
Juustokastike
- 250 gsulatejuustoa (Koskenlaskija, perinteinen, pala)
- 1 rklvoita tai margariinia
- 1 dlkuohu- tai ruokakermaa
- 1muna
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tlmustapippuria
Lisäksi
- ½ tloreganoa
Hillosipulipiirakka − ohje:
- Pane keksit vahvaan muovipussiin ja nuiji muruiksi. Kaada murut kulhoon ja lisää vehnäjauhot. Sulata voi. Sekoita voisula ja kerma muruseokseen.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24–26 cm) pohjalle.
- Valuta ananakset. Kumoa ananaspalat piirakkapohjalle. Viipaloi tomaatit tai halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne vuokaan. Lisää valutetut hillosipulit.
- Paloittele sulatejuusto kattilaan. Lisää rasva. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen. Kun juusto alkaa sulaa, lisää kerma. Sekoita tasaiseksi, siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä hetki. Sekoita muna kastikkeeseen ja mausta valkosipulijauheella ja pippurilla.
- Kaada juustokastike täytteiden päälle vuokaan. Ripottele oreganoa pinnalle.
- Paista hillosipulipiirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
Kokkaavan perheen herkku
"Meillä kokkailee nykyään koko perhe ja itse pääsen aika helpolla, sillä saan usein hoidettavakseni kasvis- ja salaattipuolen. Kakutkin leipoo siinä taitavaksi kehkeytynyt kuopus, mutta piirakoita leivon itse paljon.
Hillosipulipiirakka on opiskeluaikojeni illanistujaisten ilo 1990-luvulta. Resepti on kulkenut mukanani niistä ajoista lähtien. Nimitän piirakkaa myös Outin illanistujaiseksi, koska ystäväni Outi sitä aikoinaan ahkerasti leipoi. Viimeksi kun tein piirakkaa, vanhin lapseni oli sitä mieltä, että piirakkaa kelpaisi hänenkin opiskelukavereilleen tarjota. Olen kokeillut vaihtaa ananaspalat pariin makeahkoon kuutioituun omenaan. Mukava yhdistelmä sekin.”
Katso lisää Anitan keittiöbravuureita hänen Instagram-tililtään @raitin_varrelta

Mutkattomat muikkukukot! Tiina ideoi neljän raaka-aineen version perinneherkusta – "Tuli heti luottoresepti vaivattomuutensa takia"
Maku

Putkilollinen mätitahnaa kruunaa Reiskan lohilaatikon – ota talteen lukijamme maukas resepti!
Maku

Hirveän hyvää! Lukijan reseptillä valmistetut lindströmin hirvipihvit maustetaan punasipulilla ja säväyksellä timjamia
Maku

Mutkatonta ja maukasta texmexiä! Lukijamme Hannan vegaaniset uunitacot hurmasivat koko perheen
Maku

Liisan nostalginen lasagne yllätti Hans Välimäen – 80-luvulta mukana kulkeneessa bravuurissa maistuvat munamaito, raejuusto ja pizzamauste!
Meillä kotona

Kolmen sipulin tarte tatin – herkuttelijan kasvispiirakassa maistuvat karamellisoituneet sipulit ja kaveriksi sekoitettu vuohenjuustomousse
Kotivinkki

Sipulipiirakka
Maku

Kasvispiirakka – suolaisessa klassikossa on mehevä täyte ja kunnolla makua
Maku